Monday, April 11, 2011

my adventure trip..part 3..

hye3 hallu.. salam satu Malaysia semua..
first and foremost shera nak sambung balik kisah2 adventure shera ni.. dah lama shera x update blog shera ni kan..
al maklumlah student kan? bussy memanjang.. masalah pun berjela-jela.. but shera still lagi nak tulis blog ni time2 shera bosan..

ok i want continued my story..


malam tu.. kami semua memang sgt2 excited.. lebih2 lagi shera,.. coz shera yang kena masak bersama-sama miss Hawa and fara.. masakan yang sgt2 cincai but not bad ^__^
shera tidur agak lambat malam tu.. shera pun tak tahu kenapa shera tak boleh tidur sedangkan badan shera dah penat sangat2.. tapi setelah dipaksa akhirnya shera tidur berpelukan bersama fara.. so sweet kan??

pagi2 lagi kami semua perlu bangun dan berangkat ke satu lagi destinasi.. tasik****** shera lupa la nama tasik tu. but tasik tu sgt cantik dan segar..

 lihat sahajalah air tasik tu.. biru..jernih..mmg sgt2 cantik dan segar.. sangat2 sejuk..lebih2 lagi mandi waktu pagi.. but be aware!! banyak pacat!
namun masa yang kami ambil untuk berendam didalam tasik agak sekejap..kerana selepas itu kami akan bergerak ke upik guling.. iaitu destinasi terakhir kami..

kami berjalan ke kawasan yang lebih dalam lagi.. penat+enjoy+excited.. kami tidak sabar untuk sampai ke upik guling..

perjalanan memakan masa agak lama.. akhirnya kami sampai jua ke upik guling.. kami benar-benar terpesona dengan keindahan alam semula jadi ciptaanNya.. air terjun yang sangat indah dan bau alam semula jadi yang begitu segar.. membuatkan kami mahu sahaja bermalam disitu..
namun keadaan batu batu sungai disitu agak licin.. dan kami harus sentiasa berjaga-jaga.. takut kami tergelincir masuk kedalam sungai-air terjun.. kerana sungai itu agak dalam dan tidak dibenarkan mandi atau masuk kedalam sungai tersebut.. namun kami begitu puas melihat panorama alam semula jadi disitu.


cantikkan?? mempersonakan mata yang memandang.. masa yang kami ambil pun tidak lama disana kerana kami perlu pulang sebelum petang.. tidak puas rasanya.. mahu sahaja kami berkhemah disitu..

^
                                       ehem3.. my inspire n me.. gotcha !! haha bla bla bla ^__^





ianya tinggal kenangan... kami amat merindui kenangan manis ini..


semasa dalam perjalanan ke tapak perkhemahan kami.. en.Halim sempat membawa kami ke sungai ubat.. dipercayai air dari sungai ini mampu menyembuhkan penyakit.. (penyakit apa? itu shera kurang pasti)
shera sempat juga mengambil air tersebut.. niat mahu membawa pulang. tetapi habis diminum shera semasa dalam perjalanan pulang..

sampai sahaja di Kuala Marong.. kami bersiap-siap kemas dan berangkat pulang.. sekali lagi kami terpaksa mengharungi perjalanan yang sangat jauh dan ianya cukup menyeronokkan..
semasa dalam perjalanan pulang.. shera terasa seperti ada sesuatu yang tidak kena.. terasa perit2 di kaki shera.. shera berhenti dan menyelak seluar dan stokin.. owhh tidak..!! pacat !!.. binatang yang paling shera geli.. apa lagi menjerit-jerit shera bagai orang histeria.. shera tak pedulikan orang sekeliling..yang shera tahu shera nak pacat tu tanggal dari kaki shera.. terlompat-lompat, menjerit-jerit..habis semua barang yang shera bawa shera lontar.. shera memang tak hiraukan en.Halim yang sedang marah shera pada waktu itu..ahh waktu tu shera betul2 tak ingat apa yang berlaku kt sekeliling shera..

wink !! tak mahu ingat lagi dah.. haha malu sangat ! sampai balik tu kawan2 shera panggil shera budak pacat!

ok satu lg pengalaman yang shera nak cerita ni.. masa balik tu sekali lagi van yang kitorg naik tu pancit.. puncanya=shera pun tak tahu.. yang penting kitorang dah lalui bermacam-macam kesulitan semasa pergi dan pulang..


muke kepenatan namun tetap ceria ^__^

2 comments:

  1. pro "SNAP" ..nice tho ^^ ..spe yg amik pic2 tu ?

    ReplyDelete
  2. lupa la.. pic2 3 years ago.. dh lame kot =)

    ReplyDelete